Urzadzenia gastronomiczne

Urządzenia dla gastronomii powinny stać wybrane w oparciu o biznes, który chcemy stworzyć. Kawiarnia powinna skupić się przede każdym na całym ekspresie ciśnieniowym i ulokować w prawdziwszą kwotę różnorodnych szklanek i filiżanek (osobne do espresso, capuccino, latte itd.).

Senso Duo ShampooZobacz naszą stronę www

Przyda się również syfon do ciętej śmietany, dzięki któremu każdą kawę będzie ważna przystroić odpowiednią dawką słodkiej śmietanki. Jeśli będziemy tworzyć oraz dodatkową gablotę z lodami, zainwestujmy w kuwety do lodów. Warto kupić więcej, klienci chętnie sięgają również po tradycyjne smaki (czekolada, wanilia, truskawka), kiedy oraz te doskonale alternatywne (rabarbar, ogórek, bekon!). Właśnie do lodów przyczyni się i odpowiedni porcjoner, wprawdzie nie istnieje wtedy długi wydatek. Dobrze jest zainwestować w przezroczystą tacę z pokrywką, na której będziemy potrafili postawić reprezentatywne ciasto. Taką tacę warto postawić przy kasie - klient zachęcony apetycznie wyglądającym ciastem, z pewnością skusi się na etap czy dwa. Jeżeli zależymy wyposażyć bar, powinniśmy zadbać o trochę inny asortyment. Przyda się oczywiście również ekspres do kawy, a poza ostatnim niemało shakerów, sitko barmańskie, czy nawet wiadro do szampana (zupełnie nie wiemy, z którym życzeniem przybędzie do nas klient). Przyczyni się także wyciskarka do cytrusów - człowiek potrafi sobie zażyczyć drinka bezalkoholowego. Do wyposażenia pizzerni będziemy chcieć naturalnie pieca do pizzy, a też torbę na pizzę (jeśli będziemy zarówno sprzedawać jedzenie na dowóz). Przyczyni się także kilkanaście blach, okrągłe noże, czy elektryczna wałkownica. Jeśli przychodzimy do oferty inne fast foody, toż potrafimy ulokować w frytkownicę, grill kontaktowy (do przygotowania ekspresowych sandwichów lub zapiekanek). Czasem potrzebna może zaprezentować się naleśnikarka, zawsze to istotny nakład i musimy posiadać gwarancję, czyli na że klienci będą do nas wprowadzać na naleśniki (chyba, że otwieramy naleśnikarnię, to sprawa jest dość oczywista). Przyczyni się za to danie do kebabu, i czasem i gofrownica (ostatnio popularnością napawają się wytrawne gofry, na dowód takie z dodatkiem rukoli i kurczaka albo bekonu, sera i szpinaku). Istnieją jeszcze specjalne urządzenia elektryczne do hot-dogów.